Her er tredje og sidste del af året der gik.

Juli

Netflix rundede 50 millioner brugere og mere end fordoblede deres overskud – forbrugerne har for alvor taget streaming til sig, og det ser ikke ud til at gå den anden vej foreløbigt.

Mange Microsoft-ansatte fik en kedelig besked, da det desuden blev offentliggjort at mere end 18.000 medarbejdere skulle fyres – dette skete som en omstrukturering og nedlægning af nogle stillinger, efter at Satya Nadella trådte til som CEO.

August

Samsung lancerede deres ‘premium’ model Galaxy Alpha, der tilbød en bedre byggekvalitet – dog viste det sig at være en dyr fornøjelse, og forbrugerne fik mindre for pengene end med deres topmodel Galaxy S5.

Amazon opkøbte også spilstreamingtjenesten Twitch for et ukendt milliardbeløb. Windows Phone rundede desuden 300.000 apps, mens mange af de mest populære apps endelig fik sit indtog på Microsofts platform.

September

Samsungs populære ‘phablet’ Galaxy Note 4 blev lanceret i starten af september, mens Apple under en uge efter fulgte op med deres iPhone 6 og den større model iPhone 6 Plus, der endelig viste at Apple følger med resten af markedet hvad angår skærmstørrelser. Den forventede lancering af Apple Watch blev dog udskudt, og kan først forventes i 2015.

Google kunne også afsløre, at de vil forbinde den næste milliard brugere med Android One i blandt andet Indien. Microsoft tog igen ud og shoppede, og købte Mojang, der står bag Minecraft.

‘Bendgate’ kom for alvor i medierne i slutningen af september, da de første iPhone 6 Plus var blevet solgt. Brugerne oplevede angiveligt at telefonen bøjede i lommen. Efterfølgende viste det sig dog at være mere en storm i et glas vand.

iOS 8.0.1 skabte også igen problemer for Apple, hvor nogle brugere oplevede slet ikke at kunne bruge deres iPhone efter opdateringen. Ifølge Apple var omkring 40.000 påvirket. Apples måske største fiasko til dato var da kendtes iCloud-billeder blev lækket, hvilket førte til at nøgenbilleder af Kate Upton, Kirsten Dunst og Jennifer Lawrence blev lækket.

Microsoft sprang desuden Windows 9 over og præsenterede Windows 10 – her sætter Microsoft igen mere fokus på almindelige computere uden en touchskærm og bringer startmenuen tilbage. Windows 10 forventes lanceret i andet halvår 2015.

Oktober

Det sociale netværk Ello skabte overskrifter i starten af oktober, hvor mange mente at Facebooks afløser var kommet. Tjenesten fik millioner af brugere på kort tid, men det krævede en invitation at komme på tjenesten. Det viste sig dog at være en meget skrabet Facebook og efter kort tid var hypen ovre. Vi må nok indse at der ikke kommer nogen afløser til Facebook foreløbigt.

HTC ville også være meget mere end blot en mobilproducent, da de lancerede det mystiske action-kamera RE – det ligner mest af alt en inhalator.

Android 5.0 Lollipop fik også endelig sin officielle lancering sammen med Nexus Player, Nexus 9 og Googles kæmpe 6-tommer smartphone Nexus 6, som Motorola har produceret.

Apple præsenterede under et presse-event i midten af oktober desuden deres nye iMac med en imponerende 5K Retinaopløsning, OS X Yosemite samt en iPad Air 2 og en iPad Mini 3.

Den kinesiske producent Xiaomi vakte også opsigt, da det blev offentliggjort at de var verdens 3. største mobilproducent, mens de fortsætter fremgangen og har fået flere penge i en ny investeringsrunde. Google prøvede også at genopfinde email-indbakken med Inbox.

November

Facebooks Messenger-app rundede en halv milliard brugere; app’en er dog også tvunget, hvis du vil skrive privatbeskeder med andre Facebook-brugere.

Nokias Android-tablet N1 blev også lanceret, der af mange virkede bekendt. Det var nemlig næsten en tro kopi af iPad, hvilket skyldtes at Nokia har licenseret deres brand til en kinesisk producent.

December

Grundlæggeren af den første spillekonsol og Pong-spillet afgik ved døden i en alder af 92 år i starten af december, mens Microsoft inviterede til et Windows 10 event i januar 2015, hvor vi nok får sat en dato på softwaren og afsløret flere funktioner.

December var også måneden hvor Instagram overgik Twitter i antallet af aktive brugere.

Sony Pictures fik også massiv modgang i december, hvor personlige data af deres medarbejdere blev lækket, og lanceringen af filmen ‘The Interview’ blev aflyst i biograferne, for derefter at vende tilbage i sidste øjeblik i ganske få biografer – filmen fik derefter en udgivelse online på YouTube, Google Play og nu også iTunes.

Opsamling

Til trods for at vi prøvede at gøre det så kort som muligt, var det svært at få opsamlet så mange nyheder her. 2014 har uden tvivl været et spændende år, der bød på smartwatches i massevis, datalækager og sikkerhedshuller og hackinger hos store virksomheder samt almindelige smartphones, der havde phablet-størrelser. Desværre blev 2014 heller ikke året hvor Google Glass blev lanceret.

Vi glæder os til at dække alle nyhederne i 2015, bedre end nogensinde før. Har vi glemt noget på listen, må du endelig skrive en kommentar – hvad var dit højdepunkt i 2015?

Vi ønsker alle vores læsere et fantastisk nytår. Tak fordi i har læst med i år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *