2014 har været præget af 12 måneder med store højdepunkter og nedture, og i tech-branchen har der ikke været én dag hvor det har stået stille.

Om det så har været de store hackerangreb Sony blev udsat for eller fremgangen i wearables, har det været et begivenhedsrigt år. Det har været svært at få samlet op på alle årets nyheder, uden at denne artikel bliver uendelig lang, så derfor har vi valgt at opdele det i månedsvis.

Januar

CES-messen i starten af januar bød på mere fokus på 4K, der stadig ikke har formået at slå igennem til den generelle forbruger. Endelig så vi også Steams eget bud på et gamingsystem i form af Steam OS.

Pebble Steel fik også sin annoncering; en mere premium-udgave af firmaets populære smartwatch – men dog stadig med et prisskilt i den lavere ende. Til trods for at mange af de store producenter er hoppet med på smartwatch-bølgen, er det dog stadig Pebble der formår at trække flest kunder.

Det var også i januar at Lenovo opkøbte Motorola til en sum af 16 milliarder kroner. Google købte igen også flere virksomheder – denne gang firmaet, der lader smarte termostater til hjemmet, Nest, for hele 18 milliarder.

Februar

I starten af februar kunne Microsoft efter længere tids rygter endelig melde ud, at de havde fundet en ny administrerende direktør – det var Satya Nadella, der nu skulle erstatte Steve Ballmer, hvor grundlæggeren Bill Gates blev rådgiver for ham i starten. Siden udskiftningen har man set massive ændringer hos Microsoft – men mere om dette senere i artiklen.

Sony lancerede også deres Android-topmodel Xperia Z2, efterfulgt af Samsungs Galaxy S5, der viste sig at sælge væsentligt færre enheder end forgængeren. Det var også her man fik set Samsungs første fitness-armbånd i form af Gear Fit og smartwatchet Gear 2.

Det var også i februar at vi så Nokias første Android-enhed; Nokia X, der dog ikke formåede at blive en succes og endnu ikke kan købes i mange lande.

Marts

Google præsenterede i marts Android Wear – det kom lidt ud af det blå, at Google nu ville satse på ‘wearables’. Android Wear er en tilpasset version af Android-systemet, der for alvor gør det nemt for hardwareproducenterne at lave smartwatches og blot fokusere på hardwaren. Det viste sig dog ret hurtigt at være et meget lukket system modsat Android på smartphones og tablets, da producenterne ikke kan styre ret meget i softwaren.

Det var også her at Motorola og LG præsenterede de første smartwatches med Android Wear; Moto 360 viste sig at blive det mest eftertragtede, og desværre kan det endnu ikke købes i lille Danmark, men der går kun ganske kort tid fra Moto 360 kommer på lager hos Motorola, til det bliver udsolgt igen.

Efter længere tids venten kom Googles mini-mediecenter Chromecast også endelig i handlen til Danmark – med en pris på omkring 300 kroner blev det også et julegavehit blandt danskerne, der for alvor har taget streaming til sig.

Med deres nye strategi kunne Microsoft også præsentere en gratis version af Microsoft Office til iPad og senere Android, der må siges at være en 360-graders omvæltning for softwaregiganten.

I slutningen af marts kom HTC også med deres absolutte topmodel, One M8, som vi selv har nomineret som ét af Årets Smartphones.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *