Her er anden del af året der gik.

April

Heartbleed-sårbarheden var på alles læber i april, hvor sårbarheden først blev fundet. Sikkerhedsfejlen stammede fra OpenSSL-teknologien på servere, der gjorde ellers sikre forbindelser på for eksempel webshops, usikre. Kreditkortoplysninger og andre fortrolige data kunne opsnuses, hvis den pågældende server havde OpenSSL 1.0.1 eller 1.0.2 Beta.

OnePlus One begyndte at dukke op i pressen i april måned, hvor forbrugerne kunne få lov til at købe enheden for blot $1, hvis de optog en video hvor de ødelagde deres gamle mobiltelefon. Kampagnen var dog kontroversiel og skabte frustration blandt mange, da der i alt kun var 100 vindere, ud af over 140.000 deltagere.

Maj

Microsoft lancerede deres nye generation af Surface i maj, der kombinerer tablet og bærbar i én enhed med Windows. Med en pris, der starter på 6.000 kroner blev den dog svær at sælge for softwaregiganten.

Det var også endelig i maj at vi officielt fik set de første Chromebooks i handlen i Danmark; hvordan de dog klarer sig rent salgsmæssigt ved vi ikke, men i udlandet vinder de browserbaserede laptops stadig indpas hos mange – jeg kan dog ikke huske nogensinde at have set nogle bruge en Chromebook i Danmark.

For 18 milliarder danske kroner blev Apples opkøb af Beats også endelig bekræftet – et opkøb der gør, at Apple nu har en streamingtjeneste i baggagen og det populære Beats Dr. Dre brand.

Sidst men ikke mindst bød maj også på LGs topmodel G3, der fik en lancering, og viste sig at være populær hos mange. Her på GearNYT gav vi den da også topkarakter for dens unikke tiltag og gode byggekvalitet.

Juni

Apple offentliggjorde iOS 8 i juni, og tilbød på blandt andet en forbedret brugerflade – widgets blev nu en realitet, hvor man nu kunne se flere oplysninger i notifikationscentret, funktioner til business-brugere og understøttelsen af fingeraftryksscanneren Touch ID. Det blev også muligt at læse sms’er og besvare opkald på tværs af ens enheder. Tjenesten iCloud Drive blev også lanceret til både iOS og Mac.

Android Lollipop blev også først fremvist i slutningen af juni, hvor man fik et kig på Googles nye designfilosofi ‘Material Design’, mens Google med Android Auto indtog bilerne og Android TV tilbød en mere sammenhængende tv-oplevelse med Android.

OnePlus One blev endelig også mulig at købe – dog oplevede mange at det var lettere sagt end gjort, da det tog lang tid at få en invitation til at kunne købe enheden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *