De to iværksættere Morten Bo og Christian Birch står bag internetsuccesen eTilbudsavis.dk – en online side, der gør det muligt at læse reklamer, sammenligne priser og lave indkøbslister. Vi har taget en snak med dem om at være iværksætter – at udleve sin ide og se den vokse.

eTilbudsavis er et resultat af en komplet anderledes idé. Omkring 2008 gik de to drenge, Morten Bo og Christian Birch med en idé om gruppekøb, hvor forbrugere kunne gå sammen om at få mængderabat hos en forhandler. Forbrugerne sparede penge, og forhandlerne solgte mere og opnåede større kendskabsgrad.

Hele omdrejningspunktet var “Social Shopping”. Der var et News Feed, som Facebook pionerede, hvor man kunne holde øje med, hvad ens venner forsøgte at få rabat på. På den måde kunne man hurtigt rekruttere en stor mængde personer. De to forretningsmænd havde imidlertid svært ved at få udbredt konceptet og valgte at droppe det til fordel for eTilbudsavis.

Den gode ide

eTilbudsavis udsprang derfor af idéen omkring gruppekøb, hvor de to herrer tog udgangspunkt i noget alle danskere kender til – nemlig tilbudsaviser. Deres hjemmeside var ekstrem simpel. Indledningsvis kun med mulighed for at søge efter tilbud. eTilbudsavis spredte sig lynhurtigt og de begyndte at tilføje ekstra funktionalitet som at læse tilbudsaviser og meget andet.

”Apps var her ved at tage ekstremt stor fart og vi havde begge et ønske om at være synlige på denne platform. Sammen med virksomheden Input Squared satte vi os ned og skabte den første prototype af eTilbudsavis til iPhone, hvor det var muligt at søge efter tilbud. Herfra begyndte det for alvor at tage fart og vi er i dag tilgængelig på iPhone, iPad, Android og Nokia” fortæller Morten Bo om firmaets voksende succes.

eTilbudsavis er i dag installeret på over 200.000 Smartphones og Tablets med op mod 30.000 søgninger og 1.000.000 sidevisninger dagligt.

SE OGSÅ Amazon vil forkorte arbejdsugen til 30 timer

Et klap på skulderen

I 2011 vandt eTilbudsavis den prestigefyldte e-handelspris og det var for alvor med til at blåstemple eTilbudsavis som en seriøs virksomhed med et stort potentiale – noget, som begge iværksættere er særdeles stolte og tilfredse over:

”Det var et ekstremt bekræftende skulderklap at få. Derfor har prisen helt klart hjulpet på motivationen. Samtidig har den også været særdeles nyttig i forhold til, når vi er ude og besøge kunder. De føler en større tillid til os som personer og til virksomheden” udtaler Morten Bo om prisens betydning for firmaets videre forløb og fortæller, at prisen også har været med til at give dem mod på at udvikle nye ideer.

De to iværksættere har derfor hele tiden gang i nye tiltag til virksomheden og arbejder lige nu på en stor opdatering til iOS, som vil omfatte både iPhone og iPad.

Hårdt arbejde

Hvis nogen ved noget om det hårde arbejde, der ligger bag det at blive selvstændig, er det Morten Bo og Christian Birch. De har startet en virksomhed op helt fra bunden og kan nu se, hvordan deres slid har båret frugt.
”Det er ekstremt sjovt, spændende og hårdt at drive egen virksomhed. Især fordi man arbejder 24/7 og fordi man skal varetage opgaver på tværs af hele virksomheden” fortæller Morten Bo.

SE OGSÅ Ny form for ensomhed blandt unge

De to iværksættere har fra virksomhedens begyndelse selv måtte varetage alt fra økonomi til programmering og er lige nu i fuld gang med at hyre nye, talentfulde medarbejdere, der vil være med til at revolutionere detailbranchen. Og selvom de begge er blevet selvstændige i en ung alder, ser de det ikke som en barriere at være ejer af en virksomhed med et ungt team:

Vi er ikke specielt bevidste omkring vores alder. Vi er af den holdning, at alder er irrelevant sålænge, du ved, hvad du snakker om og kan argumentere for dine holdninger. Man kan som ung sagtens give den 100% gas og gøre en forskel.”

Det gode råd

Morten Bo og Christian Birch er i sandhed et eksempel på en succeshistorie og de to er mere end glade for at kunne dele ud af deres egne erfaringer – de har dog ét generelt råd til andre iværksættere, der drømmer om at gøre ideen til virkelighed:

”Vores råd er helt klart “Don’t think, do”. Det er bare med at komme i gang, hvis man har en idé og går med tankerne om at starte en virksomhed!” siger Morten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *