Det forlyder nu ifølge hjemmesiden KitGuru, at Microsoft ser på muligheden for at opkøbe chip-producenten AMD.

Opkøbet ville give god mening, da Microsoft selv producerer en række hardwareprodukter, lige fra Xbox til smartphones og tablets, og med et opkøb bliver det nemmere og billigere at få suppleret CPU og GPU’er til firmaets produkter.

Det mest interessante ved rygtet om opkøbet er dog, at AMD i forvejen supplerer chips til PlayStation 4 også, og Microsoft ville dermed direkte tjene på Sonys succes med konsollen.

Dette er nok heller ikke noget Sony er specielt interesseret i, hvorfor man kunne forvente at de måske ville prøve at finde en anden hardwarepartner ved den næste konsol-generation.

AMD har længe haft det svært på markedet, og et kapitalindskud fra Microsoft i form af et opkøb ville give god mening, og give firmaet langt flere muligheder.

AMD har en estimeret værdi på $1,81 milliarder, så det er bestemt inden for Microsofts ‘budget’. Microsoft betalte til sammenligning 2,5 milliarder dollars for computerspillet Minecraft, ved opkøbet af Mojang.

Et eventuelt opkøb kunne betyde meget for markedet, og kunne potentielt blive en større trussel mod Intel og Nvidia end hidtil.

Vi følger rygterne tæt her på siden, og følger op så snart der er mere information.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *